contact
contact
alle opleidingen

Strategisch Rekruteren

Zie je de “war for talent” steeds dichterbij komen? Of zit er je al middenin? In deze opleiding leer je medewerkers rekruteren als een marketeer, selecteren als een verkoper en behouden als een intrapeneur.

Aanwerven
Rekruteren
HR-beleid
Altis-aanwervingsprocedure-optimaliseren

Zie je de “war for talent” steeds dichterbij komen? Of zit er je al middenin? In deze opleiding leer je medewerkers rekruteren als een marketeer, selecteren als een verkoper en behouden als een intrapeneur.

Voor wie? Samenvatting
startdata
03
april
2020
1 dag Gent
Registreren Aantal plaatsen beperkt
12
oktober
2020
1 dag Mechelen
Registreren Aantal plaatsen beperkt
prijs
395 EUR ex. btw

*KO: 277 EUR ex. btw
*MO: 316 EUR ex. btw

Voor deze opleiding kan u gebruik maken van de KMO-portefeuille. Meer informatie over de KMO-portefeuille vindt u door op de knop hieronder te klikken.

Registratienummer DV.0235437

logo-kmo
contacteer ons

registreer uw plek

Vul het formulier in om u in te schrijven voor de opleiding. Opleidingen kunnen tot twee weken voor de opleidingsdag kosteloos worden geannuleerd. Meer info vindt u in onze algemene voorwaarden.

overlay

Strategisch Rekruteren

prijs
395 EUR ex. btw
Kies opleidingsdag
03
april
2020
12
oktober
2020

Het programma

why-participate

Waarom je moet deelnemen

Na deze opleiding zal je:

• Inzien wat andere bedrijven tegenkomen wanneer ze nieuwe medewerkers proberen te vinden en hoe ze zoeken naar oplossingen
• Begrijpen hoe de huidige werknemer kijkt naar werken, zijn werkgever, een nieuwe werkgever,…
• Zicht krijgen op de link tussen het aantrekken van medewerkers en de strategie van het bedrijf
• Zelf leren toepassen hoe je medewerkers kan rekruteren als een marketeer, selecteren als een verkoper en behouden als een intrapeneur
• De basis kunnen leggen voor een strategisch rekruteringsplan

1

Ontdek hoe een werknemer naar jouw bedrijf kijkt

Een sollicitatiegesprek is een wederzijdse evaluatie geworden: werknemers evalueren hun toekomstige werkgever net zoals een werkgever dat doet met zijn toekomstige werknemers. In deze opleiding verwerf je inzicht in hoe werknemers tegen hun toekomstige werkplek aankijken en hoe je het rekruteringsproces van je bedrijf hierop kunt afstemmen.
2

Leer strategisch rekruteren

Ondernemingen functioneren dankzij hun medewerkers. Een verkeerde medewerker rekruteren kan een organisatie veel schade berokkenen. De bedrijfsstrategie moet er dus op afgestemd zijn om dit zoveel als mogelijk te vermijden. Wij lichten toe hoe je met de juiste strategie de juiste profielen aantrekt.
3

Bind werknemers aan je onderneming

De tijd die je in medewerkers investeert om ze op te leiden rendeert vaak pas het best na een zekere tijd. Om ervoor te zorgen dat werknemers niet uitvallen is het belangrijk om de instroom goed te controleren en hun nieuwsgierigheid te blijven prikkelen. Hoe dit proces te optimaliseren leer je in deze opleiding.

Vraag & Antwoord

faq

Waar gaat de opleiding door?

De opleidingsdagen worden telkens georganiseerd in het Novotel. U vindt het adres hieronder:

– Gent: Hoogpoort 52, 9000 Gent
– Mechelen: Van Beethovenstraat 1, 2800 Mechelen

Beide locaties zijn uitstekend te bereiken zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Kan ik de opleiding met de auto bereiken? En met het openbaar vervoer?

Absoluut!

Beide locaties zowel in Gent als in Mechelen zijn uitstekend te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er is telkens voldoende parkeergelegenheid.

Van hoe laat tot hoe laat gaat de opleiding door?

De opleiding begint om 9u30 en eindigt om 17u30. Een lichte lunch tijdens de middagpauze is voorzien.

Hoe betaal ik met de KMO-portefeuille?

Met de KMO-portefeuille kan u tot 30% korting krijgen op de inschrijvingsprijs. Dit percentage geldt voor kleine ondernemingen. Middelgrote ondernemingen krijgen 20% steun. Om van de subsidie gebruik te maken, logt u in op de website van de Vlaamse Overheid en volgt u de stappen zoals daar aangegeven.

Meer informatie vindt u hier.

HR-manager Ilse Jansoone
Ilse Jansoone

Docent

Ilse Jansoone is psychologe met 10 jaar ervaring in rekrutering en HR en 15-tal jaar als ondernemer in een innovatieve, digitale business. Ontwerper van businessmodellen waar creatieve mensen kunnen samenwerken en groeien naar succes. Ondersteuner van leiders op hun weg naar een stimulerende stijl voor creatieve topteams. Coach van creatieve experten. En zelf continu creatief bezig als mixed-media kunstenaar en met het ontwikkelen van HR tools en processen als HR manager bij Duke&Grace.

Vragen?

Heeft u een vraag over deze opleiding of wenst u bijkomende informatie?