contact
contact
alle opleidingen

Conflicten op de werkvloer

In de opleiding conflicten op de werkvloer leer je hoe je constructief kunt omgaan met spanningen en conflicten in professionele context, hoe ze te vermijden en hoe ze op te lossen als ze zich voordoen.

*Te combineren met andere halve dag opleiding

conflicten
teamwork
Hr-beleid
Altis-conflicten-op-werkvloer

In de opleiding conflicten op de werkvloer leer je hoe je constructief kunt omgaan met spanningen en conflicten in professionele context, hoe ze te vermijden en hoe ze op te lossen als ze zich voordoen.

Waarom deelnemen? Samenvatting
startdata
16
september
2020
1 dag Mechelen
Registreren Aantal plaatsen beperkt
prijs
350 EUR ex. btw

*KO: 245 EUR ex. btw
*MO: 280 EUR ex. btw

Voor deze opleiding kan u gebruik maken van de KMO-portefeuille. Meer informatie over de KMO-portefeuille vindt u door op de knop hieronder te klikken.

Registratienummer DV.0235437

logo-kmo
contacteer ons

registreer uw plek

Vul het formulier in om u in te schrijven voor de opleiding. Opleidingen kunnen tot twee weken voor de opleidingsdag kosteloos worden geannuleerd. Meer info vindt u in onze algemene voorwaarden.

overlay

Conflicten op de werkvloer

prijs
350 EUR ex. btw
Kies opleidingsdag
16
september
2020

Het programma

Voormiddag Namiddag
why-participate

Voor wie is deze opleiding?

Iedereen die een leidinggevende functie bekleedt en mensen aanstuurt of in het eigen team van leidinggevenden spanningen ervaart zoals:

  • Zaakvoerders
  • Directieleden
  • Ploegbazen
  • Teamcoördinatoren
  • HR-managers
1

Ontdek de impact van dialoog

Aan de oorsprong van conflicten ligt vaak een misverstand. Er wordt verkeerd begrepen en ingeschat hoe een ander naar dezelfde situatie kijkt. Als het conflict zich voordoet, ontsnappen al deze grieven vaak op een verkeerde manier. Zodra de verschillen duidelijk worden is het echter vaak mogelijk de situatie te ontmijnen door een open dialoog op te starten. In deze opleiding leer je hoe je dit aanpakt.
2

Leer hoe spanningen escaleren

Conflicten komen vaak pas tot uiting nadat ze al lang hebben liggen sluimeren. De participanten voelden al lang voordien aan dat het tot een botsing zal komen. Nochtans zijn er veel signalen die al vroeg kunnen worden opgepikt, die op een nakend conflict wijzen. Wij brengen je bij hoe je zicht krijgt op wat er in je organisatie gaande is.
3

Begrijp en optimaliseer je eigen communicatiestijl

Vaak is men zich niet bewust van de manier waarop een communicatiestijl overkomt. Dit kan sterk afwijken van je eigen perceptie. Wat voor jou duidelijke taal is, komt bij de ander agressief over. Door je communicatiestijl af te stemmen op de ander kan je heel wat conflicten oplossen en voorkomen.

Vraag & Antwoord

faq

Waar gaat de opleiding door? En hoe bereik ik de locatie?

De opleidingsdagen worden telkens georganiseerd in het Novotel. U vindt het adres hieronder:

– Gent: Hoogpoort 52, 9000 Gent
– Mechelen: Van Beethovenstraat 1, 2800 Mechelen

Beide locaties zijn uitstekend te bereiken zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Van hoe laat tot hoe laat gaat de opleiding door?

De opleiding begint om 9u30 en eindigt om 17u30. Een lichte lunch tijdens de middagpauze is voorzien.

Nemen jullie voorzorgsmaatregelen wegens de coronacrisis?

Vast en zeker! Onze opleidingen gaan telkens door in een beperkte groep van maximaal 12 deelnemers en gaan door in een grote zaal waar maximaal met de afstandsregels rekening kan worden gehouden. De locatie wordt dagelijks ontsmet en er is alcoholgel beschikbaar voor alle deelnemers.

Hoe betaal ik met de KMO-portefeuille?

Met de KMO-portefeuille kan u tot 30% korting krijgen op de inschrijvingsprijs. Dit percentage geldt voor kleine ondernemingen. Middelgrote ondernemingen krijgen 20% steun. Om van de subsidie gebruik te maken, logt u in op de website van de Vlaamse Overheid en volgt u de stappen zoals daar aangegeven.

Meer informatie vindt u hier.

Kan de opleiding ook in-house worden georganiseerd? Ook digitaal?

U kan deze opleiding ook in-house laten doorgaan. De opleiding gaat dan door op uw bedrijfsterrein en wordt afgestemd op uw onderneming. De opleiding kan indien gewenst ook digitaal worden georganiseerd. Contacteer ons via inschrijvingen@altisbusinessacademy.be voor een offerte op maat!

Ik wil meerdere medewerkers inschrijven. Krijg ik een aangepaste prijs?

Wij bieden inderdaad een groepskorting aan op de inschrijvingsprijs indien u meerdere medewerkers voor dezelfde opleiding wilt inschrijven. Contacteer ons op inschrijvingen@altisbusinessacademy.be voor een offerte op maat!

Conflictbemiddelaar Ingrid Larik
Ingrid Larik

Docent

Ingrid Larik werkte gedurende 25 jaar als consultant in kleine en grote bedrijven. Ze volgde opleidingen tot coach, conflictbemiddelaar en organisatieadviseur. Vanuit deze achtergrond ontwikkelde ze een unieke kennis inzake het creëren van verbinding in organisaties zowel binnen teams als tussen teams en leidinggevenden. In 2013 schreef ze het boek “Conflictbemiddeling op het werk. Een praktische gids voor HR- en leidinggevenden” dat werd uitgegeven bij Die Keure.

Vragen?

Heeft u een vraag over deze opleiding of wenst u bijkomende informatie?